AirlinesNieuwsPilotenProfessionalStaking

Duitse Ryanair-piloten leggen woensdag werk neer | Update

Ryanair-piloten die in Duitsland aangesloten zijn bij de vakbond Vereinigung Cockpit (VC), leggen aanstaande woensdag weer het werk neer, zo meldt de Duitse pilotenvakbond.

Staking
Op woensdag 12 augustus, vanaf 03:01 uur ‘s nachts tot donderdag 13 augustus 02:59 uur ‘s nachts, gaan de Duitse Ryanair-piloten in staking. De reden voor de komende werkonderbreking is dat de onderhandelingen tussen de vakbond en de Ierse prijsvechter niet vooruitgaan sinds de staking van begin augustus.

Achterdeur
Ingolf Schumacher, hoofd van de vakvereniging van de vakbond: wij willen oplossingen voor de huidige problemen, maar Ryanair luistert niet en probeert duidelijk hun algemene voorwaarden door te duwen via de achterdeur. Dit gaat bij ons niet lukken.

Update
Ryanair laat in een verklaring weten dat het morgen 150 van de 400 vluchten van en naar Duitsland moet annuleren. “Wij veroordelen dat VC op zo’n korte termijn, slechts 24 uur van te voren, aangeeft om op 12 december een staking uit te voeren. Ryanair heeft al ingestemd met onafhankelijke bemiddeling / arbitrage in Duitsland, heeft ingestemd om over lokale contracten te onderhandelen en heeft ermee ingestemd het basisloon voor Duitse piloten te verhogen”, aldus Kenny Jacobs, hoofd marketing bij Ryanair.

Augustus
In de maand augustus ondervond Ryanair flinke hinder door de vele stakingen die plaatsvonden in vijf Europese landen. In totaal werden 55.000 reizigers getroffen door de stakingen in Nederland, België, Duitsland, Ierland en Zweden. Allen staakten zij met eenzelfde doel voor ogen, meer salaris en betere werkomstandigheden. De belangrijkste eis is dat zij onder het arbeidsrecht van het land vallen waarin zij gestationeerd zijn, en niet onder het Ierse arbeidsrecht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/