AirlinesIncidentenIndustrieNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

Amerikaanse luchtvaart maakt zich op voor orkaan Florence

Allerlei takken van de Amerikaanse luchtvaart, luchthavens, fabrieken en airlines, maken zich op voor de komst van orkaan Florence. Het is de eerste ‘categorie 4 orkaan’ die sinds 40 jaar de kust van de Amerikaanse staten North en South Carolina aandoet, zo melden verschillende Amerikaanse media.

Vluchten
Naar verwachting zal orkaan Florence de oostkust van de Verenigde Staten donderdagavond of vrijdagochtend bereiken. Maar de voorbereidingen voor de orkaan zijn nu al in volle gang. Zo zijn er al zo’n 400 vluchten uit voorzorg geannuleerd. Een 135-tal voor woensdagavond en nog 264 op donderdag. Naar verwachting zal dit aantal de komende dagen nog oplopen.

Boeing
Ook vliegtuigfabrikant Boeing neemt voorzorgsmaatregelen tegen de orkaan. Boeing heeft in South Carolina een fabriek waar de 787-toestellen geassembleerd worden. Sinds dinsdag is de fabriek gesloten. Ook werden er verschillende 787’s naar de Boeing-fabriek in Everett gevlogen, aan de andere kant van de Verenigde Staten, om ze daar te stallen tot de storm uitgeraasd is.

Florence
Afhankelijk van de verschillende berichtgevingen zal orkaan Florence onder categorie 4 of 5 vallen. Volgens het ‘National Hurricane Centre’ kunnen beide categorieën ‘catastrofale schade’ aanrichten. De windsnelheden kunnen bij categorie 4 of 5 oplopen tot respectievelijk 209 tot 251 kilometer per uur en 252 kilometer of hoger.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/