fbpx
BestellingenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigen

Boeing ontvangt 18 keer meer narrowbody-orders dan Airbus

Boeing heeft in de maand augustus 90 orders ontvangen voor de 737, een narrowbody-toestel van Boeing. Airbus ontving in diezelfde maand slechts twee orders voor in totaal 5 narrowbody’s. Met andere woorden, de Amerikaanse vliegtuigbouwer ontving 18 keer zoveel meer narrowbody-orders dan zijn Europese concurrent.

Orders
Het totaal aantal orders dat Boeing in augustus ontving komt op 99 te liggen. Daarvan zijn er negentig orders voor de 737 MAX, één voor een 777F (freighter) en acht voor de 787-9 Dreamliner. Bij Airbus lag het aantal orders beduidend lager met vijf bestellingen voor narrowbody-toestellen.

Leveringen
Boeing leverde in augustus 64 vliegtuigen aan 42 klanten. Onder die leveringen bevonden zicht twee 767’s, zes 777’s, acht 787’s en achtenveertig 737’s. De leveringen van de 737’s waren duidelijk beter dan in de maand juli toen Boeing er 29 leverde, het laagste aantal sinds jaren.

Problemen
De reden voor het lage leveringsaantal in juli lag, en ligt nog steeds, bij de leveranciers van Boeing die allerhande logistieke problemen ervaren. Hierdoor kunnen de 737’s in de Boeing-fabriek in Renton niet op tijd geassembleerd worden en loopt de vliegtuigfabrikant achter met leveringen van de narrowbody.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button