fbpx
InnovatieLiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsOpmerkelijkVliegvelden

Brabantse boer krijgt kleinste vliegveld van Nederland

Het boerenbedrijf van Jacob van den Borne uit het Brabantse Reusel krijgt het kleinste vliegveld van Nederland, zo meldt Omroep Brabant.

Kleinste
Het vliegveld, een start- en landingsplek voor drones, wordt het kleinste van Nederland met een oppervlakte van ongeveer 10 vierkante meter. Gedeputeerde Staten heeft het Brabantse boerenbedrijf ontheffing verleend om de start- en landingsplek te maken. De naam van het kleinste vliegveld is ook al bekend: Agri Drone Port.

Precisielandbouw
Van den Borne gebruikt de drones voor precisielandbouw. Dit houdt in dat met de nieuwste technologische ontwikkelingen het land en de gewassen in de gaten worden gehouden, waarbij drones een grote rol spelen. Hoe dat in zijn werking gaat is in onderstaande video van Foodmakers.tv, te zien.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button