AirlinesNieuwsProfessional

Eurowings groeit hard door op de lange afstand

In augustus vervoerden de maatschappijen die onder de Lufthansa-groep vallen 13,75 miljoen passagiers. De grootste stijging in passagiersaantallen gaat naar de long haul-vluchten van Eurowings, zo blijkt uit de vervoerscijfers van de Lufthansa-groep.

Long haul
De grootste stijging van passagiers werd er geregistreerd op de long haul-vluchten van Eurowings. In augustus stapten 342.000 mensen op het vliegtuig voor een long haul-vlucht, een stijging van 32,1 procent. Brussels Airlines, dat onderdeel is van Eurowings, heeft een groot aandeel in die stijging.

Europa
Van de 13,75 miljoen passagiers, een stijging van 10 procent ten opzichte van augustus vorig jaar, vlogen er zo’n 11 miljoen naar bestemmingen binnen Europa. Dat zijn reizigers die in augustus met Lufthansa German Airlines, SWISS, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines vlogen. Het aantal passagiers dat met de netwerk-maatschappijen binnen Europa vloog, steeg met 9,2 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aantal passagiers dat short-haul met Eurowings en Brussels Airlines vloog steeg met 14,4 procent.

Bezettingsgraad
Ondanks dat in juli de bezettingsgraad nog wat daalde ten opzichte van vorig jaar, zaten de vliegtuigen van de Lufthansa-groep in augustus wel voller. De bezettingsgraad steeg namelijk, in vergelijking met augustus vorig jaar, met 0,5 procentpunt naar 86,4 procent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close