fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Eurowings groeit hard door op de lange afstand

In augustus vervoerden de maatschappijen die onder de Lufthansa-groep vallen 13,75 miljoen passagiers. De grootste stijging in passagiersaantallen gaat naar de long haul-vluchten van Eurowings, zo blijkt uit de vervoerscijfers van de Lufthansa-groep.

Long haul
De grootste stijging van passagiers werd er geregistreerd op de long haul-vluchten van Eurowings. In augustus stapten 342.000 mensen op het vliegtuig voor een long haul-vlucht, een stijging van 32,1 procent. Brussels Airlines, dat onderdeel is van Eurowings, heeft een groot aandeel in die stijging.

Europa
Van de 13,75 miljoen passagiers, een stijging van 10 procent ten opzichte van augustus vorig jaar, vlogen er zo’n 11 miljoen naar bestemmingen binnen Europa. Dat zijn reizigers die in augustus met Lufthansa German Airlines, SWISS, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines vlogen. Het aantal passagiers dat met de netwerk-maatschappijen binnen Europa vloog, steeg met 9,2 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aantal passagiers dat short-haul met Eurowings en Brussels Airlines vloog steeg met 14,4 procent.

Bezettingsgraad
Ondanks dat in juli de bezettingsgraad nog wat daalde ten opzichte van vorig jaar, zaten de vliegtuigen van de Lufthansa-groep in augustus wel voller. De bezettingsgraad steeg namelijk, in vergelijking met augustus vorig jaar, met 0,5 procentpunt naar 86,4 procent.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button