AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Flinke vertragingen op Schiphol door laaghangende wolken

Op Schiphol zijn er flink wat vertragingen ontstaan voor inkomende vluchten door laaghangende wolken, zo bevestigt een woordvoerder van de Amsterdamse luchthaven desgevraagd aan Up.

Wolken
Volgens de woordvoerder hebben inkomende vluchten last van de laaghangende wolken, waardoor de zichtbaarheid beperkt wordt. Hierdoor kunnen de vliegtuigen moeilijk landen op de luchthaven en lopen hierdoor flinke vertragingen op.

Vertragingen
De vluchten die op Schiphol aankomen zijn gemiddeld een half uur vertraagd, zo blijkt uit het vluchtschema. Er zijn ook sommige uitschieters en die komen ongeveer anderhalf uur later dan gepland aan op het vliegveld. Ook verschillende vertrekkende vluchten hebben last van de laaghangende wolken.

Capaciteit
Ook liet de woordvoerder weten dat in de ochtend de capaciteit iets minder dan normaal was door werkzaamheden aan de Aalsmeerbaan. Die baan is de hele week gesloten voor regulier onderhoud. Inmiddels wordt weer de volledige baancapaciteit van het vliegveld benut.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close