fbpx
Editors choiceNaast het nieuwsProfessionalVideo

Game Week: concurrentie op Lelystad weer gestaakt | Video

De Aviation Game Week, die Up in the Sky afgelopen week in samenwerking met de studie Aviation Studies van de Hogeschool van Amsterdam organiseerde, was een groot succes. Zowel de studenten, docenten, gastsprekers, workshopleiders als de organisatie kijken terug op een zeer geslaagd evenement.

De studenten kregen dankzij de keynote speakers, waaronder de top van Lelystad Airport, Corendon en LVNL, een ongekend kijkje in de keuken van belangrijke spelers in de Nederlandse luchtvaartsector. Daarnaast draaide een fictieve versie van Up in the Sky, waar al het ‘nieuws’ gepubliceerd werd en zo binnenkwam bij de airlines.

Lelystad
Binnen de game werden de ruim 200 studenten van het vierde jaar van Aviation Studies geacht een eigen airline te runnen vanaf het voor de Game reeds geopende Lelystad Airport. In drie parallelle werelden streden steeds 7 airlines om de meeste punten en gaan daarmee de concurrentie aan met hun medestudenten.

Aviation Game Week ©Daan van der Heijden

De keynote speakers zoomden in op Lelystad Airport. De studenten werden geïnspireerd door Steven van der Heijden (ceo van Corendon), Hanne Buis (ceo van Lelystad Airport) en Jurgen van Avermaete (General Manager Procedures bij LVNL).

Pitch
De nadruk in de game lag op zaken die normaal niet de hoofdrol spelen in de opleiding: samenwerken onder druk, omgaan met de pers, marketing en leidinggeven. In diverse workshops werden studenten klaargestoomd voor verschillende pitches over innovatie, duurzaamheid en strategie. De workshops en beoordeling gebeurde door onder andere Henk Korevaar (innovation specialist), Joost Hasperhoven (BARIN en ex-Air Canada), Ida van der Steur (Leadership Development), Eddy Robles (Enif Consult), Maurice Boogerd (Corendon) en Tom Sutherland (TUI).

Stil
Om de realiteit zo goed mogelijk te benaderen, kregen de studenten helaas ook te maken met een ongeval. Keynote speaker voor dit onderdeel, de voormalige topman van Malaysia Airlines, Huib Gorter vertelde op indrukwekkende wijze over de eerste uren, dagen en weken na de ramp met MH17. De studenten luisterden ademloos toe. Later moesten de studenten aan de hand van de tips van Gorter ook een persconferentie geven over ‘hun’ ongeval.

Aviation Game Week ©Daan van der Heijden

Onderhandelen
Een onderdeel was samen met concurrenten onderhandelen over landingsgelden op Schiphol. In sommige groepen ging het er keihard aan toe. Enkele studenten zeiden later: “Duidelijk is geworden dat niemand te vertrouwen is” en “het ging er erg heftig aan toe.”

Stage
Voor de drie teams die het best presteerden was er een lunch georganiseerd met recruiters van KLM, Corendon en het Knowledge & development centre. Voor de studenten was dit een uitgelezen mogelijkheid om te praten over hun afstudeerstage. Daarmee kwam de Aviation Game Week tot een eind en werd de moordende concurrentie op Lelystad voorlopig weer gestaakt.

Aviation Game Week ©Daan van der Heijden
Aviation Game Week ©Daan van der Heijden

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button