fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutes en Bestemmingen

‘IndiGo mogelijk dit winterseizoen naar Londen Gatwick’

De Indiase low-cost maatschappij IndiGo heeft een slot op Londen Gatwick te pakken gekregen en zou dit winterseizoen al vanaf New Delhi naar Londen kunnen vliegen, zo schrijft Alex Macheras voor de Britse website aviationanalyst.

Slot
IndiGo, de grootste maatschappij van India, kijkende naar het aantal vervoerde passagiers en de grootte van de vloot, heeft een slot op de luchthaven Londen Gatwick in handen. Vanaf 31 oktober van dit jaar is dat slot voor IndiGo ingepland en moet de airline snel handelen om dit slot te behouden. Volgens de Europese unie moet een maatschappij minimaal 80 procent van het slot gebruiken, anders is de maatschappij het kwijt.

Vlucht
Als de maatschappij over anderhalve maand vanuit New Delhi naar Londen zou vliegen, dan gebruikt IndiGo daar een Airbus A321neo voor. De eerste A321neo zal in november aan de maatschappij geleverd worden. Het toestel, dat onder de grootste order ooit voor Airbus valt, kan een afstand tussen de 5.556 en 6.667 kilometer overbruggen, afhankelijk van de stoelconfiguratie. De afstand tussen New Delhi en Londen beslaat zo’n 6.670 kilometer.

Tussenstop
Om de route tussen New Delhi en Londen uit te voeren zou IndiGo dus een tussenstop moeten maken om het toestel bij te tanken. De meest logische keuze zou zijn om de A321neo op het nieuwe vliegveld van Istanboel een tussenstop te laten maken.

Onzeker
Het is echter nog onzeker of de route tussen India en het Verenigd Koninkrijk ook echt uitgevoerd kan worden. Dit heeft onder andere te maken dat Turkish Airlines de route tussen Istanboel en Londen domineert. Of IndiGo de vluchten tussen beide hoofdsteden gaat uitvoeren zal in de komende weken duidelijk worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button