fbpx
AirlinesBestellingenNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Nieuwe Bombardiers voor airline uit Bangladesh

Biman Bangladesh Airlines heeft een bestelling geplaatst voor drie nieuwe Bombardiers bij de Canadese vliegtuigbouwer, zo meldt Bombardier.

Bestelling
De bestelling voor Biman Bangladesh Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Bangladesh, bestaat uit drie Bombardier Q400’s. De gezamenlijke catalogusprijs voor de drie turboprop-toestellen bedraagt 106 miljoen dollar (91,37 miljoen euro).

Vloot
In de 11 vliegtuigen-tellende vloot van de airline uit Bangladesh zitten al twee Q400’s met een gemiddelde leeftijd van 7,5 jaar oud. Verdere toestellen zijn vier Boeing 737-800’s, vier Boeing 777-300’s en één Boeing 787-8 Dreamliner. Met deze toestellen voert de airline voornamelijk regionale en middellange vluchten uit. De verste bestemming waar zij vanuit Dhaka naartoe vliegen is Londen.

Biman
Biman Bangladesh Airlines heeft de hub op het Hazrat Shahjalal International Airport in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Ook heeft de maatschappij nog hubs op het Shah Amanat International Airport in de havenstad Chittagong en op het Osmani International Airport in Sylhet.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button