fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessional

SAS-aandelen in Air Greenland mogelijk naar Groenland

De overheid van Groenland bekijkt of het mogelijk de aandelen van Air Greenland die Scandinavian Airlines (SAS) in handen heeft én de aandelen die de Deense overheid in handen heeft, kan overnemen, zo melden de regeringen van Denemarken en Groenland.

SAS
SAS heeft 37,5 procent van de Air Greenland-aandelen in handen. Nu wil de overheid van Groenland bekijken of zij die aandelen kunnen overkopen van de luchtvaartmaatschappij. De waarde van de aandelen moet nog wel vastgesteld worden én de betrokken autoriteiten moeten hun goedkeuring geven over de overnamen.

Denemarken
Denemarken heeft ook een bepaalde hoeveelheid aandelen van de luchtvaartmaatschappij Air Greenland in handen. De Groenlandse en Deense overheden zijn op 10 september overeengekomen om te bekijken of Groenland, net zoals bij SAS, de Deense aandelen kan overkopen. Beide overheden moeten ook nog de waarde van de aandelen overeenkomen.

Air Greenland
Air Greenland is de nationale luchtvaartmaatschappij van Groenland en is in Nuuk, de hoofdstad van Groenland, in 1960 opgericht. De vloot bestaat uit acht vliegtuigen waarvan één Airbus A330-200 en zeven Bombardier A400’s.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button