AirlinesFinancieelOverig nieuwsProfessional

SAS-aandelen in Air Greenland mogelijk naar Groenland

De overheid van Groenland bekijkt of het mogelijk de aandelen van Air Greenland die Scandinavian Airlines (SAS) in handen heeft én de aandelen die de Deense overheid in handen heeft, kan overnemen, zo melden de regeringen van Denemarken en Groenland.

SAS
SAS heeft 37,5 procent van de Air Greenland-aandelen in handen. Nu wil de overheid van Groenland bekijken of zij die aandelen kunnen overkopen van de luchtvaartmaatschappij. De waarde van de aandelen moet nog wel vastgesteld worden én de betrokken autoriteiten moeten hun goedkeuring geven over de overnamen.

Denemarken
Denemarken heeft ook een bepaalde hoeveelheid aandelen van de luchtvaartmaatschappij Air Greenland in handen. De Groenlandse en Deense overheden zijn op 10 september overeengekomen om te bekijken of Groenland, net zoals bij SAS, de Deense aandelen kan overkopen. Beide overheden moeten ook nog de waarde van de aandelen overeenkomen.

Air Greenland
Air Greenland is de nationale luchtvaartmaatschappij van Groenland en is in Nuuk, de hoofdstad van Groenland, in 1960 opgericht. De vloot bestaat uit acht vliegtuigen waarvan één Airbus A330-200 en zeven Bombardier A400’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/