AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Augustus zorgt voor recordzomer Brussels Airport

Brussels Airport heeft, met het aantal passagiers dat in augustus via de luchthaven reisde, een recordzomer te pakken, zo meldt het Belgische vliegveld.

Augustus
In augustus reisden er 2,57 miljoen passagiers via Brussels Airport. Een stijging van 3,4 procent ten opzichte van augustus vorig jaar. Ook het aantal vliegbewegingen nam met 0,2 toe naar 21.486 bewegingen. Daarvan bestonden er 19.050 uit passagiersvluchten, 50 minder dan dezelfde maand vorig jaar. Wel zaten de vliegtuigen voller en steeg het gemiddeld aantal passagiers per vlucht van 130 in augustus 2017 naar een recordgemiddelde van 135 passagiers per vlucht gedurende afgelopen augustus.

Zomer
Met de 2,57 miljoen reizigers in augustus en recordaantal van 2,66 miljoen passagiers in juli, ontving de Brusselse luchthaven nog nooit zoveel mensen in één zomer. In de zomermaanden passeerden er 5,23 miljoen mensen het vliegveld van Zaventem.

Groei
De groei is volgens de luchthaven te verklaren door ‘het succes van de vliegtuigvakanties, in het bijzonder naar bestemmingen zoals Turkije, Egypte en Tunesië.’ Ook laat het vliegveld weten dat ‘de groei in de tweede helft van augustus positief werd beïnvloed door passagiers die vertrokken naar de jaarlijkse Hadj-bedevaart in Saoedi-Arabië. Het verkeer in augustus werd echter negatief beïnvloed door de staking bij Ryanair.’

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close