fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkPiloten en Crew

Cabin crew Ryanair staakt 28 september in 5 landen

Op vrijdag 28 september zal de cabin crew van Ryanair in 5 landen het werk neerleggen en wordt het ‘de grootste staking ooit in de geschiedenis van Ryanair’, zo meldt de vakbond FNV Luchtvaart.

Staking
Dat er 28 september gestaakt gaat worden, is door het cabinepersoneel van Ryanair uit verschillende landen,Ā  vandaag in Brussel aangekondigd. “De staking kan alleen nog worden voorkomen als de aandeelhouders van Ryanair de directie dwingen de arbeidsvoorwaarden te verbeteren en lokale wet en regelgeving toe te passen”, aldus FNV. In Nederland gaat het over 83 cabinemedewerkers van de Ierse luchtvaartmaatschappij op vliegveld Eindhoven.

Nederland
Asmae Hajjari, bestuurder bij FNV Luchtvaart zegt hierover; “als de aandeelhouders hieraan geen gehoor geven, zal het cabinepersoneel in Nederland, BelgiĆ«, Portugal, Spanje en ItaliĆ« zeker staken 28 september. Ik sluit niet uit dat meer landen mee zullen doen.” Vorige maand liet FNV nog weten dat de onderhandeling met Ryanair over betere werkomstandigheden in Nederland op niets was uitgedraaid.

Ryanair
De Ierse prijsvechter geeft aan dat zij verwachten dat het ‘merendeel van de cabin crew gewoon het werk zal uitvoeren’ en dat ‘er geen “reis chaos” of “wijdverspreide verstoringen” zullen plaatsvinden.’ Volgens Hajjari wordt het ‘de grootste staking ooit in de geschiedenis van Ryanair.’

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button