fbpx
HelikoptersInnovatieMilitairNieuwsNL NieuwsProfessional

Modernisering Nederlandse Apache vloot nabij

Staatssecretaris Barbara Visser zal vrijdag 14 september, samen met Michèle Hizon, uitvoerend directeur voor militaire samenwerking, een contract tekenen om de Nederlandse Apache vloot te moderniseren, zo meldt Defensie.

Startschot
De ondertekening is het officiële startschot voor de modernisering van de 28 Apache gevechtshelikopters van de Koninklijke Luchtmacht. De ondertekening vindt plaats op vliegbasis Gilze-Rijen en zal gepaard gaan met een korte ceremonie.

State Department
Begin dit jaar gaf het Amerikaanse State Department (Ministerie van Buitenlandse Zaken) toestemming voor de verkoop van 28 ‘upgrade sets’ aan Nederland. Hiermee kunnen de 28 Nederlandse AH-64D Apache helikopters worden gemoderniseerd tot AH-64E ‘Apache Guardian’ standaard.

Verbeteringen
Het moderniseringsprogramma omvat onder meer verbetering van de motoren, nieuwe nachtzichtapparatuur en een vernieuwde vuurleidingsradar en GPS. De verkoop vertegenwoordigt een geschatte totale waarde van 1,19 miljard dollar.

Versterken
Visser: ‘‘Het versterken van de krijgsmacht is in volle gang. Deze contract-ondertekening is hier een mooi voorbeeld van. Onze operaties in Afghanistan, Irak en Mali hebben het belang van Apaches aangetoond. Met deze modernisering blijven onze Apaches de veelzijdige gevechtshelikopters die onze krijgsmacht nodig heeft.”

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button