HelikopterInnovatieMilitairNieuwsNL nieuwsProfessional

Modernisering Nederlandse Apache vloot nabij

Staatssecretaris Barbara Visser zal vrijdag 14 september, samen met Michèle Hizon, uitvoerend directeur voor militaire samenwerking, een contract tekenen om de Nederlandse Apache vloot te moderniseren, zo meldt Defensie.

Startschot
De ondertekening is het officiële startschot voor de modernisering van de 28 Apache gevechtshelikopters van de Koninklijke Luchtmacht. De ondertekening vindt plaats op vliegbasis Gilze-Rijen en zal gepaard gaan met een korte ceremonie.

State Department
Begin dit jaar gaf het Amerikaanse State Department (Ministerie van Buitenlandse Zaken) toestemming voor de verkoop van 28 ‘upgrade sets’ aan Nederland. Hiermee kunnen de 28 Nederlandse AH-64D Apache helikopters worden gemoderniseerd tot AH-64E ‘Apache Guardian’ standaard.

Verbeteringen
Het moderniseringsprogramma omvat onder meer verbetering van de motoren, nieuwe nachtzichtapparatuur en een vernieuwde vuurleidingsradar en GPS. De verkoop vertegenwoordigt een geschatte totale waarde van 1,19 miljard dollar.

Versterken
Visser: ‘‘Het versterken van de krijgsmacht is in volle gang. Deze contract-ondertekening is hier een mooi voorbeeld van. Onze operaties in Afghanistan, Irak en Mali hebben het belang van Apaches aangetoond. Met deze modernisering blijven onze Apaches de veelzijdige gevechtshelikopters die onze krijgsmacht nodig heeft.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close