AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Nieuwe Noord-Amerikaanse bestemmingen voor Aer Lingus

Aer Lingus voegt twee nieuwe bestemmingen toe aan het Noord-Amerikaanse netwerk. Vanaf volgend jaar zomer worden vluchten naar Minneapolis-St. Paul en Montreal uitgevoerd, zo meldt de Ierse luchtvaartmaatschappij.

Minneapolis-St. Paul
De eerste nieuwe bestemming is Minneapolis-St. Paul. Deze ‘tweeling-stad’ ligt in de noordelijkste staat Minnesota. Vanaf 8 juli volgend jaar vliegt Aer Lingus, uitgevoerd door ASL Airlines Ireland met een Boeing 757, in 8 uur en 45 minuten van Dublin naar Minneapolis-St. Paul.

Montreal
De tweede nieuwe bestemming in Noord-Amerika is de Canadese stad Montreal. Vanaf 8 augustus, een maandje later dan de vlucht naar Minneapolis-St. Paul, vliegt Aer Lingus met een, nog te verkrijgen, Airbus A321neoLR (Long Range) van Dublin naar Montreal. Die vlucht neemt 7 uur in beslag.

Preclearance
Een voordeel voor de Amerikaanse reizigers die via Dublin naar de VS reizen, is dat zij al door de Amerikaanse douane- en grensbewaking (preclearance) kunnen gaan. Op de luchthaven van Dublin wordt deze service aangeboden, zo hoeven de reizigers niet meer in Minneapolis-St. Paul door de douanecontroles.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button