AirlinesEditors choiceKLMNieuwsNL nieuwsPilotenProfessional

VNV ledenraad keurt principeakkoord KLM goed

De ledenraad van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft het principeakkoord dat de pilotenvakbond en de luchtvaartmaatschappij begin september overeenkwamen, goedgekeurd. Dat meldt KLM.

Implementatie
Op 12 september was de kogel door de kerk; “vandaag heeft de VNV ledenraad het principeakkoord tussen KLM en de VNV goedgekeurd. KLM is blij dat het cao akkoord voor de KLM-vliegers er is en zal nu starten met de implementatie van deze nieuwe cao“, aldus KLM.

Principeakkoord
De afspraken uit het principeakkoord van 1 mei staan daarin nog steeds overeind, zoals een loonsverhoging van 4 procent. In aanvulling daarop is uitwerking gegeven aan een nieuwe verzoekenregeling voor intercontinentale vluchten. Dit was voor de piloten een belangrijk punt. Een tweede wijziging is een vervroegde ingangsdatum van zowel de reeds afgesproken werkdrukverlichting als de flexibilisering ten behoeve van KLM.

Bemiddelaar
Om tot een cao-overeenkomst te komen werd eind augustus besloten een bemiddelaar in te zetten om de onderhandelingen in goede banen te leiden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close