fbpx
AirlinesEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessional

VNV ledenraad keurt principeakkoord KLM goed

De ledenraad van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft het principeakkoord dat de pilotenvakbond en de luchtvaartmaatschappij begin september overeenkwamen, goedgekeurd. Dat meldt KLM.

Implementatie
Op 12 september was de kogel door de kerk; “vandaag heeft de VNV ledenraad het principeakkoord tussen KLM en de VNV goedgekeurd. KLM is blij dat het cao akkoord voor de KLM-vliegers er is en zal nu starten met de implementatie van deze nieuwe cao“, aldus KLM.

Principeakkoord
De afspraken uit het principeakkoord van 1 mei staan daarin nog steeds overeind, zoals een loonsverhoging van 4 procent. In aanvulling daarop is uitwerking gegeven aan een nieuwe verzoekenregeling voor intercontinentale vluchten. Dit was voor de piloten een belangrijk punt. Een tweede wijziging is een vervroegde ingangsdatum van zowel de reeds afgesproken werkdrukverlichting als de flexibilisering ten behoeve van KLM.

Bemiddelaar
Om tot een cao-overeenkomst te komen werd eind augustus besloten een bemiddelaar in te zetten om de onderhandelingen in goede banen te leiden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button