fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Afrikaanse airline tekent voor nieuwe Boeing 737 MAX 8’s

De Nigeriaanse airline Air Peace heeft bij Boeing een bestelling geplaatst voor tien nieuwe Boeing 737 MAX 8’s. Tijdens een ceremonie werd het contract in Lagos ondertekend, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigfabrikant.

737
Air Peace zal in de toekomst de nieuwe 737 MAX 8-toestellen aan de vloot toevoegen. Die vloot bestaat al voor een groot deel uit 737’s. Zo heeft het acht 737-300’s en vijf 737-500’s met een gemiddelde leeftijd van respectievelijk 20,9 jaar en 24 jaar oud. Daarnaast heeft Air Peace ook nog twee Boeing 777’s, één Dornier Do-328 en vier Embraer ERJ-145’s in de vloot.

Afrika
Volgens Boeing is Afrika een groeiende markt voor commerciële vliegtuigen, wat ook te zien is in de bestellingen en leveringen van afgelopen jaar. Zo ontving Ethiopian Airlines in juli de eerste van 30 MAX 8-toestellen en liet Kenya Airways een maand eerder weten tien MAX-vliegtuigen aan de vloot te willen toevoegen. Ook nam Air Tanzania dit jaar hun eerste Dreamliner in ontvangst.

Groei
“We zijn verheugd om de 737 MAX aan onze vloot toe te voegen. Zo kunnen we ons netwerk uitbreiden, meer bestemmingen aanbieden en meer passagiers bedienen”, aldus Allen Onyema, ceo van Air Peace. “De brandstofefficiëntie en superieure bedrijfseconomische eigenschappen van de 737 MAX zullen ervoor zorgen dat het vliegtuig de komende jaren een belangrijke rol zal spelen in de groei van ons bedrijf.”

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button