AirlinesInnovatieNieuwsProfessionalVliegvelden

Biobrandstof-primeur voor Virgin Australia

Virgin Australia heeft op vliegveld van Brisbane een biobranstof-primeur te pakken. Het is de eerste keer dat er op een Australisch vliegveld biobrandstof via het reguliere brandstofvoorzieningssysteem in vliegtuigen wordt getankt, zo meldt de Australische tak van Virgin.

Eerste
De primeur gaat naar het vliegveld van Brisbane. Het is het eerste vliegveld in Australië waar via het reguliere tanksysteem biobrandstof, in dit geval ‘biojet’, in de brandstoftanks van de Virgin Australia-vliegtuigen getankt kan worden.

Test
Nu de test is afgerond wordt de volledige integratie van het tanken van biobrandstof op het Brisbane Airport de volgende stap. “De succesvolle afronding van de proef op Brisbane Airport is de eerste belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de Australische luchthavens en de brandstofvoorzieningsketen klaar zijn voor de reguliere levering van duurzame brandstoffen in Australië”, aldus de topman van Virgin Australia Rob Sharp.

Kilometer
Tijdens de test zijn er 195 binnenlandse- en internationale vluchten van Virgin Australia, met de biobrandstof uit het reguliere tanksysteem, uitgevoerd. Met die brandstof, bestaande uit onder andere agave, suikerriet, houtafval en melasse, hebben die vluchten een gezamenlijke afstand van zo’n 430.000 kilometer overbrugd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close