AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

British Airways voor 2e keer met Air Belgium de lucht in

British Airways zal voor de tweede keer in korte tijd met een Airbus A340 van Air Belgium vliegen, zo blijkt uit het boekingssysteem van de Britse maatschappij.

Tweede
Het is de tweede keer dat British Airways (BA) met één van de vier, met een gemiddelde leeftijd van 10,8 jaar, Airbus A340-300’s van Air Belgium vluchten zal uitvoeren. Vorige week charterde BA nog een A340 van Air Belgium om tussen Londen en Caïro te vliegen. Vanaf morgen wordt de A340 van de Belgische maatschappij voor een tweede keer ingezet.

Abu Dhabi
Deze keer zal de Airbus de passagiers tussen Londen en Abu Dhabi vervoeren. BA gebruikt de A340 voor de periode van 15 september tot 4 oktober.

Reden
De reden voor de inzet van de A340 zijn de problemen met de Rolls Royce-motoren die de 787-vloot van BA aandrijven. De toestellen met Rolls-Royce Trent 1000 motoren moeten worden gecontroleerd na wereldwijde problemen. Ook andere airlines, zoals Virgin en Norwegian hebben maatregelen genomen. Norwegian huurt bijvoorbeeld een Boeing 747 ter vervanging.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button