AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

British Airways voor 2e keer met Air Belgium de lucht in

British Airways zal voor de tweede keer in korte tijd met een Airbus A340 van Air Belgium vliegen, zo blijkt uit het boekingssysteem van de Britse maatschappij.

Tweede
Het is de tweede keer dat British Airways (BA) met één van de vier, met een gemiddelde leeftijd van 10,8 jaar, Airbus A340-300’s van Air Belgium vluchten zal uitvoeren. Vorige week charterde BA nog een A340 van Air Belgium om tussen Londen en Caïro te vliegen. Vanaf morgen wordt de A340 van de Belgische maatschappij voor een tweede keer ingezet.

Abu Dhabi
Deze keer zal de Airbus de passagiers tussen Londen en Abu Dhabi vervoeren. BA gebruikt de A340 voor de periode van 15 september tot 4 oktober.

Reden
De reden voor de inzet van de A340 zijn de problemen met de Rolls Royce-motoren die de 787-vloot van BA aandrijven. De toestellen met Rolls-Royce Trent 1000 motoren moeten worden gecontroleerd na wereldwijde problemen. Ook andere airlines, zoals Virgin en Norwegian hebben maatregelen genomen. Norwegian huurt bijvoorbeeld een Boeing 747 ter vervanging.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close