AirlinesNieuwsProfessional

Italiaanse cabin crew en Ryanair komen tot akkoord

Ryanair en de vakbonden die de Italiaanse cabin crew vertegenwoordigen zijn tot een akkoord gekomen, zo meldt de Ierse low-cost maatschappij.

Cao
Ryanair en de vakbonden FIT CISL, ANPAC en ANPAV, die de in Italië werkzame cabin crew van Ryanair vertegenwoordigen, zijn tot een overeenkomst gekomen. Ryanair laat weten dat er ‘een reeks overeengekomen beginselen ondertekend zijn, die de basis zullen vormen voor een uitgebreide collectie arbeidsovereenkomst voor het cabinepersoneel van Ryanair, ingaande op 1 oktober 2018. De partijen zijn overeengekomen dat ze “nu in de eindfase zitten van het afsluiten van de definitieve voorwaarden.”

3 jaar
De nieuwe cao zal ingaan op 1 oktober van dit jaar en drie jaar geldig zijn tot en met 31 december 2021. Het cabinepersoneel valt dan onder het Italiaanse recht en wetgeving. Ook krijgt de cabin crew contracten onder Italiaanse voorwaarden en niet, zoals eerst het geval was, de Ierse arbeidsvoorwaarden. Verder wordt het loon verhoogd en wordt er een pensioenplan opgesteld.

Piloten
Eind augustus kwam Ryanair al tot een overeenstemming met de Italiaanse piloten. Het was de eerste keer dat de airline en een pilotenvakbond een cao-akkoord hadden getekend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/