fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

Langste trans-Atlantische biobrandstof-vlucht voor United

United Airlines gaat, volgens eigen zeggen, de langste trans-Atlantische biobrandstof-vlucht uitvoeren. De vlucht zal met een Boeing 787 ondernomen worden, zo melden verschillende Amerikaanse media.

Vlucht
De vlucht wordt met een 787 Dreamliner van United Airlines uitgevoerd en zal vanuit San Francisco naar Zürich vliegen. De rechtstreekse vlucht zal om 02:10 uur ’s nachts, lokale tijd, vanaf het San Francisco International Airport vertrekken en op 15 september rond 10:10 uur ’s ochtends, lokale tijd, op de luchthaven Zürich-Kloten landen. In totaal neemt de vlucht 11 uur in beslag.

Aandrijven
Een mix van 30 procent biobrandstof en gewone kerosine zal de General Electric GENx-motoren van de 787 aandrijven. De brandstof wordt gemaakt uit een niet eetbaar mosterdzaad genaamd Brassica Carinata. Het Canadese Agrisoma Biosciences heeft deze zaadsoort ontwikkeld. Uit de zaden wordt een hoge kwaliteit olie gewonnen die geschikt is voor biobrandstof voor vliegtuigen en biodiesel voor vliegveld-voertuigen.

Qantas
In januari voerde Qantas al een soortgelijke biobrandstof-vlucht uit tussen Los Angeles en Melbourne. Die vlucht nam 15 uur in beslag.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button