AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

Langste trans-Atlantische biobrandstof-vlucht voor United

United Airlines gaat, volgens eigen zeggen, de langste trans-Atlantische biobrandstof-vlucht uitvoeren. De vlucht zal met een Boeing 787 ondernomen worden, zo melden verschillende Amerikaanse media.

Vlucht
De vlucht wordt met een 787 Dreamliner van United Airlines uitgevoerd en zal vanuit San Francisco naar Zürich vliegen. De rechtstreekse vlucht zal om 02:10 uur ‘s nachts, lokale tijd, vanaf het San Francisco International Airport vertrekken en op 15 september rond 10:10 uur ‘s ochtends, lokale tijd, op de luchthaven Zürich-Kloten landen. In totaal neemt de vlucht 11 uur in beslag.

Aandrijven
Een mix van 30 procent biobrandstof en gewone kerosine zal de General Electric GENx-motoren van de 787 aandrijven. De brandstof wordt gemaakt uit een niet eetbaar mosterdzaad genaamd Brassica Carinata. Het Canadese Agrisoma Biosciences heeft deze zaadsoort ontwikkeld. Uit de zaden wordt een hoge kwaliteit olie gewonnen die geschikt is voor biobrandstof voor vliegtuigen en biodiesel voor vliegveld-voertuigen.

Qantas
In januari voerde Qantas al een soortgelijke biobrandstof-vlucht uit tussen Los Angeles en Melbourne. Die vlucht nam 15 uur in beslag.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close