NieuwsProfessionalVliegvelden

Beijing’s nieuwe hub heet vanaf nu officieel Daxing

De nieuwe megaluchthaven van Peking heet vanaf nu officieel Beijing Daxing International Airport, zo heeft de Civil Aviation Administration of China bekendgemaakt. De autoriteit bevestigde verder dat de opening plaatsvindt op 30 september 2019.

Welke IATA-code de luchthaven krijgt is nog niet besloten.

100 miljoen
Daxing wordt een van de grootste luchthavens ter wereld. Bij de opening heeft het vliegveld vier startbanen om 45 miljoen passagiers per jaar te kunnen verwerken. Vervolgens zal in 2025 de capaciteit zijn vergroot tot 72 miljoen passagiers. Door twee extra startbanen die in 2040 gereed moeten zijn wordt de capaciteit van 100 miljoen passagiers per jaar bereikt.

SkyTeam
Luchtvaartalliantie SkyTeam strijkt neer op Daxing. China Southern en China Eastern krijgen er een basis. Ook KLM zal haar vluchtoperatie verplaatsen van Capital naar Daxing. Beijing Capital, de huidige luchthaven van de Chinese hoofdstad op 67 kilometer afstand, wordt de thuisbasis van Air China en Star Alliance-partners.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button