NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Charmeoffensief van nieuwe Schiphol-topman

De nieuwe topman van Schiphol, Dick Benschop, pleit voor een minder sterke groei van de luchthaven. “We hebben helemaal niet die hoeveelheid groei nodig die we de afgelopen jaren hebben gekend”, zei Benschop in een interview met Het Parool.

Omgeving
Schiphol moet na 2020 in lijn met de ontwikkeling van de economie groeien, vindt de ceo. “Alleen gematigde groei is in lijn met onze twee doelstellingen: economisch opbrengst en balans met de omgeving.” En Lelystad is de komende jaren hard nodig. “Tienduizend vluchten op Lelystad zijn zo enorm interessant voor het verlichten van de problemen op Schiphol.”

Actie
Schiphol is de laatste tijd regelmatig in het nieuws vanwege de groeiende weerstand uit de omgeving. Actiegroepen roepen de groei van het vliegverkeer al tijden een halt toe. Eerder deze week eisten omwonenden dat Schiphol tot 2023 op slot gaat. Aan de nieuwe Schiphol-topman de taak om de luchthaven door de periode te loodsen waarin cruciale besluiten over de toekomst moeten worden genomen.

Kieskeuriger
Met gematigde groei als uitgangspunt wordt nu samen met de luchtvaartmaatschappijen een plan gesmeed, legt Benschop uit. Hierin zal de luchtvaartsector “kieskeuriger omgaan met nieuwe bestemmingen en verbindingen”. Het toevoegen van nieuwe vluchten wordt voortaan afhankelijk van de economische groeiverwachting over een aantal jaren.

Woningbouw
Verder roept Benschop de politiek op om beter te bepalen waar woningbouw mag plaatsvinden. “Ook al mag je op bepaalde plekken bouwen, zou je dat dan ook moeten doen als je daarmee ontzettend veel problemen met overlast creëert?” De topman liet ook weten open te staan voor een nieuwe methode om de geluidscontouren vast te stellen. Meten in plaats van berekenen, zoals de bewonersgroepen graag zien, is het uitgangspunt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close