LiefhebberNaast het nieuws

Lekker zweef’n op landelijke dag van de lichte luchtsport

Vandaag vond de landelijke dag van de lichte luchtsport plaats. Deze dag is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). Zeventien zweefvliegvelden in heel Nederland hielden open huis. Ook de Twentsche Zweefvliegclub (TZC) deed mee.

Club
TZC is opgericht in 1935 en gevestigd op Twente Airport, aan de zuidkant van de startbaan. Bijzonder is dat de zweefvliegtuigen gestald zijn in enkele voormalige F-16 shelters. De club heeft de beschikking over een moderne vloot zweefvliegtuigen, lierinstallaties, kabelauto’s en een knus clubhuis ’t Cumultje. Meer informatie op www.tzc.aero.

©Remco de Wit

©Remco de Wit

©Remco de Wit

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button