fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Maandag eerste werkdag voor nieuwe topman Air France-KLM

Maandag 17 september wordt de eerste werkdag voor Benjamin Smith, de nieuwe topman van Air France-KLM. Dat meldt de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie.

Werkdag
‘Benjamin Smith zal zijn officiële taken als Chief Executive Officer van Air France-KLM op maandag 17 september 2018 uitoefenen’, met die woorden laat het luchtvaartconcern weten dat de nieuwe Canadese topman maandag zijn eerste werkdag heeft.

Smith
Benjamin Smith, voorheen de tweede man bij Air Canada, volgt de Fransman Jean-Marc Janaillac op. Janaillac stapte begin mei op. De Canadees Smith begint maandag bij Air France-KLM. Tot die tijd blijft de board of directors actief. In dit driekoppige board zitten de ceo’s van Air France, KLM en een interim-directeur.

Buitenlands
Met de komst van Smith komt er voor het eerst sinds de fusie een ceo die niet Frans is. Voor Jean Marc Janaillac zwaaiden Alexandre de Juniac en Jean-Cyril Spinetta de scepter bij de groep.

Air France
De primaire taak van Smith wordt Air France weer op de rit krijgen. Ook moet de luchtvaartgroep een impuls krijgen. “De komst van Benjamin Smith is uitstekend nieuws voor de groep”, stelt Anne-Marie Couderc, die tijdelijk de positie van Janaillac waarneemt. Ze omschrijft Smith als een leider die Air Canada succesvol gemaakt heeft.

Luisteren
Smith op zijn beurt is verheugd over de kans. “Air France en KLM zijn maatschappijen die bekend staan om hun professionaliteit en hun toegewijde teams”, stelt hij. De nieuwe baas wil “luisteren naar alle stakeholders zodat we samen kunnen werken en kunnen winnen”.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button