IncidentenNieuwsProfessional

Mogelijk nieuwe zoektocht naar verloren motorkap AF A380

De Franse onderzoeksraad voor luchtvaartongevallen BEA overweegt om de zoektocht naar de verloren motoronderdelen van een Air France A380 te hervatten, meldt ATW Online. In september vorig jaar raakte een van de motoren van het toestel zwaar beschadigd tijdens een vlucht van Parijs naar Los Angeles.

IJs
Met een nieuwe zoektocht moeten de verloren motoronderdelen, die op Groenland zijn neergekomen, worden opgespoord. Vanwege de ijzige omstandigheden wordt het zoeken bemoeilijkt. Men gaat ervanuit dat de onderdelen inmiddels onder het ijs terecht zijn gekomen. Met behulp van radarapparatuur wordt mogelijk een nieuwe zoekactie opgezet.

Oorzaak
De onderdelen moeten het onderzoeksteam helpen bij het achterhalen van de oorzaak van het incident. De A380 voerde vlucht AF66 uit met aan boord 497 passagiers en 24 bemanningsleden. Het toestel is uitgeweken naar Goose Bay, waar het veilig landde. Passagiers en ooggetuigen op de grond zagen een motor waarvan een groot deel van de behuizing ontbrak.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close