AirlinesLiefhebberNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Boeing 747-tijdperk ook voor Royal Air Maroc voorbij

Royal Air Maroc heeft zaterdag voor het laatst een Boeing 747 ingezet op reguliere lijndiensten. Daarmee komt ook bij deze maatschappij een eind aan de periode van Jumbojets.

Laatste
Het laatste toestel in de vloot, de CN-RGA, vloog dit weekend de laatste commerciële vlucht, heen en weer van Casablanca naar Montreal. De maatschappij heeft in totaal vier Jumbojets – overigens van verschillende types – in dienst gehad.

Dreamliner
Royal Air Maroc vervangt de vliegtuigen door Boeing 787 Dreamliners. De laatste 747 van de maatschappij biedt plaats aan bijna 500 passagiers, en is daarmee qua capaciteit een stuk groter dan de nieuwe 787’, waar 274 passagiers in kunnen.

Uitfaseren
De maatschappij voegt zich bij een groeiende lijst van airlines die de Boeing uitfaseren. Eerder namen onder andere Delta Air Lines en United Airlines al afscheid van het type. Ook onder meer KLM en Qantas faseren over een aantal jaar de 747 uit.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close