fbpx
Flight ReportsFrequente reizigersNaast het nieuwsVideo

Flight Report: Air Transat A330 Club Class | Video

Air Transat vliegt vanaf diverse bestemmingen in Canada op Schiphol. De airline biedt vluchten aan vanuit Vancouver, Toronto en Calgary. Op de routes wordt een A330-200 ingezet. Up in the Sky vloog op uitnodiging van Air Transat van Amsterdam naar Toronto.

De A330 is ingedeeld in twee klassen: Club class en economy class. De Club class heeft 12 stoelen, in een 2-2-2 opstelling. In de economy class staan de stoelen 3-3-3. De Up-redacteur zat op stoel 2A, aan het raam.

De crew was uitermate vriendelijk. Direct na het boarden werd een glas bubbels of jus de orange aangeboden. De Club class wordt bediend door één cabin attendant, die regelmatig even kwam vragen of alles naar wens was.

De stoel is met een breedte van 54 centimeter en een seatpitch van 91 centimeter ruim genoeg om goed te kunnen zitten. De stoel kan beperkt naar beneden. Naar beneden doen gaat door een knop in te drukken en tegelijkertijd handmatig de rugleuning naar achteren te duwen. Platliggen is er helaas niet bij, maar zeker op een dagvlucht hoeft dat ook niet. De beenruimte is meer dan voldoende.

Bij iedere stoel in club class ligt een flesje water en een amenity-kit klaar: oordopjes, een slaapmasker, tandpasta, een tandenborstel en diverse huidcrèmes. Onder de stoel ligt nog een deken en een paar slippers voor een comfortabele vlucht. Na het boarden worden noise-cancelling headphones uitgedeeld.
Alle aankondigingen aan boord gaan in het Engels, Frans en als de crew Nederlands spreekt, ook in het Nederlands (naar Toronto wel, vanaf Toronto niet, red). Tijdens de vlucht waren er een aantal updates vanuit de cockpit; over het weer in Toronto en over de route.

Het inflight entertainment bestaat uit een ruime keuze aan films, muziek en spelletjes. De films hebben naar keuze ondertiteling. De stoelen zijn voorzien van usb-aansluitingen.

De Club class krijgt vlak na vertrek een snack, waarna al vrij snel de maaltijd geïnventariseerd wordt. Bij dieetwensen probeert de crew een zo goed mogelijke oplossing te zoeken. De risotto van sterrenchef Daniël Vézina smaakte goed en was ruim voldoende. Na de maaltijd was er nog alle ruimte om bij de crew om iets extra’s te vragen. Het drankaanbod is ruim voldoende.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button