AirlinesFrequente reizigerKLMNieuwsVliegvelden

Vliegverkeer rond Hongkong lamgelegd door orkaan

Het vliegverkeer in Hongkong is volledig ontregeld door orkaan Mangkhut. Volgens de autoriteiten zijn er op de luchthaven van de stad zo’n negenhonderd vluchten geschrapt.

Onbereikbaar
Niet alleen het vliegverkeer heeft last van de orkaan. De luchthaven is vrijwel onbereikbaar doordat er geen treinen en bussen rijden. Ook varen er geen veerdiensten.

Amsterdam
Cathay Pacific verwacht niet eerder dan maandag de vluchtvoering te hervatten. AirAsia verwacht ook op maandag verstoringen in de dienstregeling. De middagvlucht van KLM uit Amsterdam gaat vooralsnog door; de aankomende vlucht vanochtend is wel geannuleerd. Zaterdag werden door KLM en Cathay ook de vertrekkende vluchten uit Amsterdam geschrapt.

KLM roept passagiers op hun vluchtstatus te blijven volgen, aangezien de situatie kan wijzigingen. Indien nodig worden passagiers omgeboekt of gecompenseerd.

Guangzhou
Ook in andere delen van Azië kunnen geen vluchten vertrekken en landen. Op de luchthavens van het nabijgelegen Macau, Guangzhou, Shenzhen en Shantou is het vliegverkeer ook stilgelegd. Vluchten van Amsterdam naar Guangzhou zijn niet gehinderd door de omstandigheden.

Mangkhut
Orkaan Mangkhut richtte eerder dit weekend grote schade aan in de Filipijnen. Er zijn in het land zeker 25 personen om het leven gekomen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close