fbpx
IncidentenNieuwsProfessional

Boeing’s 787-fabriek in South Carolina weer open

De Boeing-fabriek in de Amerikaanse staat South Carolina waar de 787’s worden geassembleerd, is weer geopend nadat het vorige week gesloten werd door de komst van orkaan Florence, zo meldt Reuters.

Open
De fabriek werd op zondagavond, lokale tijd, weer geopend nadat het gesloten werd om de werknemers en vliegtuigen te beschermen tegen de orkaan Florence. Sinds vorige week dinsdag was de fabriek gesloten.

Seattle
Ook werden er verschillende 787’s naar de Boeing-fabriek in Everett, nabij Seattle gevlogen, aan de andere kant van de Verenigde Staten, om ze daar te stallen tot de storm uitgeraasd was.

Florence
De orkaan die over de oostelijke staten North- en South Carolina raast heeft minstens 18 mensen het leven gekost. Zo’n 740.000 huizen en bedrijven zitten nog zonder stroom en op sommige plaatsen is er 76 centimeter aan regen gevallen. De overstromingen die daarmee gepaard gaan hebben enorme schade aangericht aan het land, maar ook aan de bebouwing.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button