AirlinesFrequente reizigerOverig nieuwsRoutes

Estse airline Nordica vliegt Zweedse binnenlandse routes

Regional Jet, de dochtermaatschappij van de Estse airline Nordica, heeft de inaugurele vlucht uitgevoerd op de Zweedse binnenlandse route tussen Stockholm en Gällivare met een tussenstop in Arvidsjaur, zo meldt Nordica.

Gewonnen
Verschillende lokale Zweedse overheden wilden een vliegroute die de drie steden dagelijks met elkaar zou verbinden. Ze schreven daar een openbare aanbesteding voor uit en Nordica’s Regional Jet won deze. De vluchten zullen tot en met oktober volgend jaar uitgevoerd worden.

Vlucht
De vlucht van Stockholm in het zuiden, naar Arvidsjaur in het binnenland en Gällivare in het noorden van Zweden neemt, met  tussenstop, twee uur in beslag. Om 09:15 uur vertrekt de Bombardier CRJ900, met ruimte voor 88 personen, vanuit Stockholm en komt om 10:30 aan op het vliegveld Arvidsjaur Flygplats. Om 10:50 vertrekt het vliegtuig weer en landt om 11:15 uur op het Gällivare Lapland Airport. Dezelfde vlucht wordt ook om 19:15 uur uitgevoerd op doordeweekse dagen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button