fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessional

Ex-KLM’er nieuwe bestuursvoorzitter Insel Air

Insel Air heeft een nieuwe bestuursvoorzitter. Maandag begint ex-KLM’er Lars de Brabander aan zijn taken als voorzitter voor een periode van zes maanden.

Benoemd
De Brabander is door de Minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao, Steven Martina, in zijn nieuwe functie benoemd. Tot voor kort was De Brabander lid van de Raad van Commissarissen van Insel Air.

Voorwaarden
De nieuwe voorzitter wacht het draaiende houden van de dagelijkse bedrijfsvoering en wordt belast met het faciliteren van de onderhandelingen met een nieuwe strategische partner. De Brabander moet er daarnaast voor zorgen dat Insel Air voldoet aan de rechter gestelde voorwaarden in verband met de onlangs verleende verlenging van surseance met anderhalf jaar.

Schulden
Insel Air heeft al lange tijd te maken met oplopende schulden. Een verkoop van de maatschappij lijkt de enige oplossing voor de lange termijn. De Brabander is achter de schermen al enige tijd betrokken bij de operatie van Insel Air. Er zijn volgens de maatschappij inmiddels diverse maatregelen genomen om zowel wat betreft kosten als inkomsten de resultaten te verbeteren.

De 56-jarige De Brabander heeft naast KLM ook gewerkt voor Northwest Airlines en Martinair. Hij volgt Jan Heppener op.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button