fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Piloot maakt voorzorgslanding na onopgemerkte birdstrike

Een piloot van de Nepalese maatschappij Saurya Airlines, moest een voorzorgslanding maken nadat een vogel tegen zijn vliegtuig knalde. Pas nadat de Bombardier CRJ200 in de lucht begon te vibreren, besloot de piloot melding van de birdstrike te maken en een voorzorgslanding uit te voeren, zo meldt de Kathmandupost.

Luchtverkeersleiding
De CRJ200 vertrok maandagochtend van het Tribhuvan International Airport in Kathmandu naar het vliegveld van Biratnagar in Nepal. De piloot merkte een klap op tegen zijn vliegtuig, maar kon niet bepalen wat dat precies was. Hij besloot, zonder de klap aan de luchtverkeersleiding door te geven, gewoon verder te vliegen.

Dode vogel
Een woordvoerder van de luchthaven liet weten dat de piloot geen melding maakte van de klap aan de luchtverkeersleiding. Wel werd een dode vogel op de baan gevonden nadat het toestel was opgestegen. Doordat de piloot niks had doorgegeven was men niet bewust van een potentieel gevaarlijke situatie.

Vibreren
Halverwege de vlucht begon de CRJ200 te vibreren en vroeg de piloot aan de luchtverkeersleiding van het Biratnagar-vliegveld om een voorzorgslanding te mogen inzetten. Toen het vliegtuig aan de grond stond bleken twee bladen van de linkermotor beschadigd te zijn. De 52 personen aan boord konden na landing veilig het vliegtuig verlaten.

Twijfel
Achteraf gaf de piloot aan dat hij twijfelde of hij een birdstrike had meegemaakt, en daarom besloot door te vliegen. De Nepalese luchtvaartautoriteiten stellen een onderzoek in naar het voorval.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator m√©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button