AirlinesHistorische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVliegtuigtype & -bouwer

Cathay doneert ‘s werelds eerste Boeing 777 aan museum

Cathay Pacific doneert ‘s werelds eerste Boeing 777 aan het Pima Air & Space Museum in de Amerikaanse staat Arizona, zo meldt de Aziatische luchtvaartmaatschappij.

777-200
De allereerste Boeing 777 is een 777-200 met lijnnummer WA001 en registratie B-HNL. Het toestel voerde op 12 juni 1994 de eerste vlucht uit en werd daarna enkele jaren als testtoestel gebruikt. In het jaar 2000 kwam de 777 in de vloot van Cathay Pacific terecht. In mei van dit jaar ging het toestel na 18 jaar dienst met pensioen. In die jaren voerde de Boeing 20.519 vluchten uit, wat overeenkomt met 49.687 vlieguren.

Laatste
De laatste vlucht voor de 777-200 zal op 18 september plaatsvinden als het van Hong Kong naar de stad Tucson in Arizona vliegt. Daar zal het, naast zo’n 350 andere vliegtuigen in het musuem, een laatste rustplaats krijgen.

Geschiedenis
Cathay Pacific ceo Rupert Hogg zegt: “Als ‘s werelds eerste 777 heeft B-HNL een zeer speciale plaats in de geschiedenis van zowel onze luchtvaartmaatschappij als die van de commerciële luchtvaart. We zijn erg blij dat het toestel binnenkort plezier zal brengen aan luchtvaartliefhebbers in zijn nieuwe huis in Arizona.”

Eerste Boeing 777 ©Cathay Pacific

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/