fbpx
AirlinesHistorische LuchtvaartLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVliegtuigen

Cathay doneert ‘s werelds eerste Boeing 777 aan museum

Cathay Pacific doneert ‘s werelds eerste Boeing 777 aan het Pima Air & Space Museum in de Amerikaanse staat Arizona, zo meldt de Aziatische luchtvaartmaatschappij.

777-200
De allereerste Boeing 777 is een 777-200 met lijnnummer WA001 en registratie B-HNL. Het toestel voerde op 12 juni 1994 de eerste vlucht uit en werd daarna enkele jaren als testtoestel gebruikt. In het jaar 2000 kwam de 777 in de vloot van Cathay Pacific terecht. In mei van dit jaar ging het toestel na 18 jaar dienst met pensioen. In die jaren voerde de Boeing 20.519 vluchten uit, wat overeenkomt met 49.687 vlieguren.

Laatste
De laatste vlucht voor de 777-200 zal op 18 september plaatsvinden als het van Hong Kong naar de stad Tucson in Arizona vliegt. Daar zal het, naast zo’n 350 andere vliegtuigen in het musuem, een laatste rustplaats krijgen.

Geschiedenis
Cathay Pacific ceo Rupert Hogg zegt: “Als ‘s werelds eerste 777 heeft B-HNL een zeer speciale plaats in de geschiedenis van zowel onze luchtvaartmaatschappij als die van de commerciële luchtvaart. We zijn erg blij dat het toestel binnenkort plezier zal brengen aan luchtvaartliefhebbers in zijn nieuwe huis in Arizona.”

Eerste Boeing 777 ©Cathay Pacific

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button