fbpx
InnovatieNieuwsOpmerkelijkProfessionalRuimtevaart

Japanse miljardair wordt in 2023 eerste ruimtetoerist

De 42-jarige Japanse miljardair Yusaku Maezawa wordt de eerste ruimtetoerist die een rondje rond de maan zal vliegen. Dat maakte Elon Musk, ook miljardair en oprichter van SpaceX, bekend. Als alles volgens planning verloopt kan de lancering in 2023 plaatsvinden.

Maan
De eerste ruimtetoerist, zo mag Yusaku Maezawa zich vanaf nu noemen. Ook al moet hij nog aan zijn reis beginnen, en de raket die hem naar de maan en terug vliegt nog gebouwd worden, kan hij de speciale titel al op zijn naam zetten. Wat hij daarvoor betaald heeft is niet bekend.

Raket
De Big Falcon Rocket, dat is de naam van de raket die Maezawa naar de maan zal brengen. Die raket zal door middel van 31 motoren de ruimte in worden geschoten. Ruimtevaartdeskundige Hans van der Lande zegt tegen de NOS dat de maanraket die in 1969 gebruikt werd maar vijf motoren telde.

Alleen
De excentrieke Japanse miljardair zal de reis niet alleen maken. Volgens zijn eigen website neemt Maezawa een schilder, een musicus, een filmregisseur en een modeontwerper mee de ruimte in. Hij wil deze mensen inspireren op een manier zoals zij nog nooit eerder ervaren hebben.

Maezawa
De eerste ruimtetoerist is een bekend figuur in Japan. Zijn website Zozotown is het grootste modeplatform van Japan. Dit heeft hem geen windeieren gelegd, want volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is Maezawa goed voor zo’n 2,56 miljard euro. Dat hij kunstenaars mee de ruimte in neemt is voor hem niet zo vreemd, aangezien hij een groot kunstverzamelaar is. Zijn collectie zou onder andere bestaan uit werken van Picasso, Liechtenstein, Warhol, Calder en Koons.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button