fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutes en BestemmingenSchiphol Airport

KLM-vlucht wegens technisch mankement terug naar Schiphol

KLM-vlucht KL575 van Amsterdam naar Windhoek via Luanda keerde op zondag 16 september boven de Middellandse Zee terug naar Schiphol wegens een technisch mankement, zo bevestigt een woordvoerder van KLM tegenover Up.

Vlucht
Vlucht KL575, die op zondag 16 september om 18:58 uur vanuit Schiphol vertrok, werd met een Airbus A330-300 met registratie PH-AKB, uitgevoerd. Na twee uur vliegen besloot de piloot het vliegtuig om te draaien en terug te vliegen naar Schiphol. De A330 bevond zich toen boven de Middellandse Zee. Vier uur later, om iets na elven, landde het toestel weer op de Amsterdamse luchthaven.

Reparatie
De reden voor het omkeren naar Schiphol is volgens de woordvoerder dat de reparaties aan het vliegtuig makkelijker uit te voeren zijn op Schiphol, dan op het vliegveld van Luanda in Angola.

Passagiers
Volgens een woordvoerder van KLM konden de passagiers de dag erna hun vlucht vervolgen met een ander toestel. Een deel van de passagiers werd die avond in hotels ondergebracht, maar omdat de hotels in Amsterdam en omgeving vol zaten moest ook een gedeelte op de luchthaven verblijven.

A330
De Airbus A330 zou volgens planning op 18 september tussen Amsterdam en Minneapolis vliegen, maar volgens de KLM-website is deze vlucht geannuleerd.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button