fbpx
AirlinesFrequente reizigersInnovatieNieuwsSchiphol Airport

Qatar Airways’ Qsuite landt op Schiphol | Foto’s

Qatar Airways presenteerde gisteren op Schiphol haar nieuwe businessklasse, de Qsuite. De revolutionare klasse, door de airline pakkend samengevat tot ‘First in business’, bestaat uit afsluitbare suites die naar wens zelfs gecombineerd kunnen worden tot 2- of 4-persoonsruimtes. Doordat de helft van de passagiers tegen de vliegrichting in vliegt, kun je als gezelschap van 4 bovendien vis-à-vis zitten.

Innovaties
Volgens Margreeth Kappert, commercial manager van Qatar Airways in Amsterdam, blijft de airline uit Qatar zich continu innoveren. De afsluitbare suites tegen businesstarieven zijn volgens haar een ongekende verbetering. Met trots voegde ze daaraantoe dat Skytrax dit jaar de Qsuite tot ‘beste businessklasse’ heeft bekroond.

Privacy
De Boeing 777 die Amsterdam met Doha verbindt, beschikt over 42 suites, verdeeld over 2 cabines. Elke suite beschikt over directe toegang tot het gangpad, een schuifdeur met ‘niet storen’-lampje, een 21,5 inch scherm, het Oryx One systeem met ruim 4.000 entertainmentopties, wifi, dine-on-demand en een verzorgingskit van BRICS. Op verzoek worden zetels tijdens de dagvluchten tussen Amsterdam en Doha opgemaakt als volledig horizontale bedden, compleet met toppers en royale dekbedden. De extra ruime toiletten dienen tevens als omkleedruimtes voor de passagiers die willen comfortabel slapen in pyjama’s van The White Company die de airline gratis verstrekt.

Routes
Per 16 september is de Qsuite dagelijks beschikbaar op vluchten vanaf Schiphol naar Doha en vice versa. Het aantal bestemmingen waarop toestellen met Qsuites worden ingezet groeit sterk en omvat onder andere de steden: Bangalore, Canberra, Chicago, Colombo, Frankfurt, Hongkong, Houston, Londen, Mumbai, München, New York, Parijs, Shanghai, Sydney en Washington.

Beeld
Vorig jaar testte Up in the Sky de QSuite in de eerste 777 die met de nieuwe businessclass vloog.

©Ewout Pahud
©Ewout Pahud

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Daan Vermeer

Redacteur / fotograaf. Daan vliegt sinds 2008, met camera, naar alle uithoeken van de wereld om daar reisreportages te maken. Zijn werk kom je behalve op Up in the Sky onder andere tegen in National Geographic Traveler, het FD en Zin.

Gerelateerde artikelen

Back to top button