AirlinesFrequente reizigerLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsOpmerkelijk

Tapbier op Lufthansa’s Oktoberfest-vluchten naar Schiphol

Lufthansa schenkt, na een afwezigheid van 50 jaar, op speciale vluchten weer tapbier aan de passagiers. Hiermee worden op de speciale vluchten, waaronder naar Schiphol, het komende Oktoberfest in München in de schijnwerpers gezet.

Traditioneel
Niet alleen het tapbier op de vluchten moet het Oktoberfest onder de aandacht bij de passagiers brengen. De cabin crew heeft traditionele Beierse kledij aan én de maaltijden aan boord zijn volledig op de Beierse keuken geïnspireerd.

Bier
Ondanks de traditionele kleding en de Beierse gerechten draait het Oktoberfest maar om één ding: bier. Om de passagiers op de long haul-vluchten van de Beierse hoofdstad München naar New York Newark, Singapore en Shanghai nog een beetje Oktoberfest mee te geven, wordt er bier van de tap geschonken op de vluchten. Ook op vluchten van München naar Amsterdam, van 5 tot 7 oktober, zullen de vrouwelijke cabin crew-leden Dirndl’s dragen en de mannen Lederhosen. Andere Europese steden die vanuit München met de speciale vluchten worden bezocht zijn Berlijn, Keulen/Bonn, Luxemburg, Pisa, Genua, Rzeszów, Timișoara en Cagliari.

Senator Service
In de jaren ’60 had Lufthansa de zogeheten ‘Lufthansa Senator Service’, waar er ook tapbier werd geschonken. Nu, 50 jaar later, worden de speciale bierfusten weer aan boord gehaald.

©Lufthansa

Lounges
Ook de lounges van Lufthansa gaan mee in de ‘Oktoberfestiviteiten’, en bieden Beierse hapjes aan. Vorig jaar werd er 4.000 kilo ‘Leberkäse’, 38.000 pretzels en zo’n 750 kilo witte worst verorberd door de passagiers in de Lufthansa-lounges.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button