fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Ban buurlanden treft Qatar Airways in de portemonnee

Qatar Airways is niet meer welkom in de buurlanden en Egypte. De Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein bannen ook de luchtvaartmaatschappij en dat zou de reden zijn voor een verlies van 59 miljoen euro, aldus de Qatarese airline.

Turbulent
“Dit turbulente jaar heeft een onvermijdelijke impact gehad op onze financiële resultaten”, dat zegt Qatar Airlines topman Akbar Al Baker. Wegens een politiek conflict is Qatar Airways niet meer welkom in de buurlanden en Egypte, wat tot een verlies heeft geleid in het financiële jaar dat op 31 maart eindigde.

Gevolg
Het gevolg van dat conflict is dat Qatar Airways niet meer naar 18 steden kon vliegen. Niet alleen de winst werd hierdoor aangetast, ook het aantal passagiers dat met de maatschappij vloog nam af. In het vorige financiële jaar waren dat er nog 32 miljoen, afgelopen jaar waren dat er 29,2 miljoen.

Oplossing
Qatar Airways probeerde toch winst te maken door naar nieuwe bestemmingen te vliegen, vaker naar al bestaande bestemmingen te vliegen en vliegtuigen te verhuren aan andere maatschappijen. Maar nieuwe routes komen met opstart kosten, wat er mede voor heeft gezorgd dat de kosten voor de airline hoger lagen dan het vorige financiële jaar. De maatschappij heeft al aangegeven dat het mogelijk in de toekomst een kapitaalinjectie nodig heeft van zijn eigenaar, de Staat Qatar.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button