AirlinesNieuwsProfessionalStaking

Belgische bonden slaan Ryanair’s ‘uitgestoken hand’ af

De Belgische vakbonden die de cabin crew van Ryanair vertegenwoordigen slaan de ‘uitgestoken hand’ van de Ierse prijsvechter af, zo melden verschillende media.

Voorkomen
De Belgische Ryanair-medewerkers zullen, samen met nog vijf andere landen waaronder Nederland, op vrijdag 28 september het werk neerleggen. Om die reden denkt de Belgische vakbond LBC-NVK dat Ryanair met een voorstel komt om zo de bonden te sussen en de toekomstige staking te voorkomen.

Voorstel
Het voorstel dat Ryanair de bonden voorhoudt is dat zij vanaf 2020 de Belgische wetgeving zullen volgen, in plaats van het eerder voorgestelde 2024. Volgens de bonden is het aanbod onacceptabel en bedoeld om verdeeldheid binnen de werknemers te creëren.

Uitzendbureau
De ‘uitgestoken hand’ heeft namelijk maar betrekking op een gedeelte van het Ryanair-personeel, namelijk zij die een vast contract hebben. Andere werknemers, die via een uitzendbureau bij de maatschappij werken, vallen niet onder de belofte van de Belgische wetgeving.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button