NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Meer passagiers en minder vliegbewegingen voor Schiphol

In de maand augustus zijn er meer passagiers via Schiphol op reis gegaan dan in dezelfde maand vorig jaar. Ondanks het toegenomen aantal reizigers nam het aantal vliegbewegingen in augustus af, dat blijkt uit de vervoerscijfers van Schiphol.

Reizigers
In augustus mocht Schiphol 6.844.251 reizigers ontvangen, een stijging van 0,7 procent ten opzichte van vorig jaar augustus. Van die reizigers vlogen er 4,82 miljoen binnen Europa, een daling van 1,7 procent. Het aantal passagiers dat intercontinentaal vloog steeg wel duidelijk met 7 procent naar net iets meer dan 2 miljoen. Ook het aantal reizigers dat hun reis begon of eindigde op Schiphol steeg met 0,8 procent naar net geen 4,5 miljoen.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen nam, ondanks de toename van het aantal reizigers, met 2,5 procent af. In totaal werden er in augustus 45.713 vliegbewegingen uitgevoerd. Het aantal vluchten binnen Europa nam ook af met 3,2 procent en kwam neer op 37.261 vluchten.

Nacht en vracht
De nacht- en vrachtvluchten namen respectievelijk met 6,4 en 12,6 procent af naar 2.442 nachtvluchten en 1.326 vrachtvluchten. Het aantal ton vervoerde vracht nam met 0,1 procent af naar 146.537 ton, waarvan 72.418 ton uitgaand was.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button