fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Records Belgische luchthavens sneuvelen in augustus

De vier grootste Belgische luchthavens zagen in augustus significant meer reizigers passeren dan in dezelfde maand het jaar daarvoor, met als gevolg dat er heel wat records sneuvelden, zo blijkt uit de cijfers van de luchthavens.

Brussel
Via de grootste luchthaven van België, Brussels Airport, reisden er in augustus 2,57 miljoen passagiers. Een stijging van 3,4 procent ten opzichte van augustus vorig jaar. Met de 2,57 miljoen reizigers in augustus en recordaantal van 2,66 miljoen passagiers in juli, ontving de Brusselse luchthaven nog nooit zoveel mensen in één zomer. In de zomermaanden passeerden er 5,23 miljoen mensen het vliegveld van Zaventem.

Charleroi
Op de luchthaven van Charleroi passeerden er 802.031 reizigers, daarmee werd het oude record van vorig jaar augustus verbroken, toen reisden er 800.602 mensen via het Brussels South Charleroi Airport. Er werden in augustus 7.234 vliegbewegingen genoteerd.

Oostende
Ook op de internationale luchthaven van Oostende-Brugge werden er meer passagiers verwelkomd. In vergelijking met vorig jaar vlogen 15,7 procent meer mensen van en naar het vliegveld. In totaal waren dat 62.937 personen. Het aantal vliegbewegingen steeg met 2,2 procent naar 2.485 bewegingen.

Antwerpen
In Antwerpen werden er afgelopen augustus 19,8 procent meer passagiers verwelkomd ten opzichte van vorig jaar. Vorige maand stapten in de Scheldestad 33.023 mensen op het vliegtuig in tegenstelling tot de 27.562 passagiers vorig jaar. Ondanks de groei aan passagiers nam het aantal vliegbewegingen af met 11,3 procent naar 3.641.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button