fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVeiligheidVliegvelden

Schiphol-Oostbaan eind september dicht voor onderhoud

In de laatste week van september zal de Schiphol-Oostbaan gesloten zijn wegens regulier onderhoud, zo meldt de Amsterdamse luchthaven.

Buiten gebruik
“Op Schiphol wordt van zaterdag 22 september tot en met zondag 30 september regulier onderhoud verricht aan de Schiphol-Oostbaan en de omliggende taxibanen. In deze periode wordt de Schiphol-Oostbaan, normaal gesproken vooral gebruikt door het klein zakelijk vliegverkeer, buiten gebruik gesteld. Dit vliegverkeer zal in deze periode verdeeld worden over de andere start- en landingsbanen”, aldus de luchthaven

Repareren
Tijdens het reguliere onderhoud wordt er rubber van de baan verwijderd en het asfalt en beton van de baan gerepareerd. Daarnaast wordt er onderhoud uitgevoerd aan de hemelwaterafvoer en de baanverlichting grondig schoon gemaakt.

Aalsmeerbaan
Begin september was de Aalsmeerbaan aan de beurt voor regulier onderhoud. Daar werden dezelfde onderhoudswerken uitgevoerd als eind september bij de Schiphol-Oostbaan. In juni werden de Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan gesloten voor regulier onderhoud. De Polderbaan had afgelopen april weer een onderhoudsbeurt gehad maar moest in juli gesloten worden door vocht onder de baan. In de drukke zomerperiode moesten de vliegtuigen via andere banen worden afgehandeld, maar een week later werd de baan weer geopend.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button