AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Small Planet Airlines verkijkt zich op Duitse markt

Small Planet Airlines Germany GmbH, een onderdeel van de Small Planet Group, start met een herstructurering van de maatschappij, zo meldt de airline.

Niche
“Nadat Air Berlin vorig jaar failliet ging, ontstond er een niche voor andere maatschappijen. Small Planet Airlines Duitsland koos ervoor om in omvang bijna te verdubbelen, en zo te profiteren van deze nieuw geopende mogelijkheden in de markt. Het bedrijf had echter moeite die uitbreiding succesvol te beheren vanwege verschillende factoren: te late levering van vliegtuigen vóór het begin van het zomerseizoen, tekort aan bemanning in Duitsland, onbetrouwbare chartervliegtuigen en onvoorziene technische mankementen hadden een verwoestende impact op het zeer intensieve vluchtschema. Dat leidde tot vluchtverstoringen, wat op zijn beurt weer leidde tot een toenemende kostenpost”, aldus Vytautas Kaikaris, de CEO van Small Planet Group.

Herstructurering
Die financiële verliezen zorgden ervoor dat het Duitse bedrijf een ​​herstructureringsproces in heeft gediend bij het Duits gerecht. Tijdens de herstructurering van de Duitse Small Planets Airlines-tak, blijft de maatschappij de geplande vluchten wel gewoon uitvoeren. Wat de precieze herstructurering zal inhouden wordt door Kaikaris niet verteld.

Vloot
De vloot van de Duitse Small Planets-afdeling bestaat uit vijf Airbus A320-200’s van zo’n 18 jaar oud en vijf A321-200’s met een gemiddelde leeftijd van 20,5 jaar oud.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close