fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

Bloedende reizigers door ontbreken cabinedruk Jet Airways

Op de binnenlandse vlucht 9W 697 van de Indiase maatschappij Jet Airways, begonnen reizigers spontaan uit hun oren en neus te bloeden. De reden: de piloten waren vergeten de luchtdruk aan te zetten, zo melden verschillende Indiase media.

Gewonden
Van de 166 passagiers aan boord van de Boeing 737-800 met registratie VT-JGS van Jet Airways, die van Mumbai naar Jaipur zou vliegen, raakten zo’n 30 mensen gewond. De piloten waren vergeten de “bleed switch”, de schakelaar die de luchtdruk in de cabine regelt, om te zetten, waardoor de cabinedruk niet in stand werd gehouden en de zuurstofmaskers naar beneden kwamen. Dat zegt Lalit Gupta, directeur generaal van de Indiase luchtvaartautoriteit tegen The Hindustan Times.

Onderzoek
De piloten die verantwoordelijk waren voor het incident zijn op non-actief gezet en het ‘Aircraft Accident Investigation Bureau’ is met een onderzoek begonnen.

Ziekenhuis
De dertig passagiers die uit hun neus en oren begonnen te bloeden zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Mumbai en worden daar behandeld. Andere passagiers klaagden over hoofdpijn, maar zij hoefden niet behandeld te worden.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button