fbpx
AirlinesInnovatieNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Eerste levering Airbus-toestel met biobrandstof in VS

Airbus zal voor de eerste keer in de Verenigde Staten een vliegtuig naar een klant brengen, met een vlucht die deels op biobrandstof wordt uitgevoerd, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

JetBlue
De eerste van vijf Airbus A321’s voor de Amerikaanse low-cost airline JetBlue, wordt deze week geleverd. Wat de levering speciaal maakt, is dat het de eerste keer in de VS is dat het vliegtuig met een mengsel van biobrandstof en kerosine naar de klant wordt gevlogen.

2016
Sinds 2016 biedt Airbus de ‘biobrandstof-optie’ al aan in Frankrijk. Klanten kunnen er dan voor kiezen om hun vliegtuig vanuit de fabriek in Toulouse op een mix van kerosine en biobrandstof naar hun hub te brengen. JetBlue is nu de eerste klant in de Verenigde Staten die voor deze optie heeft gekozen. Vanuit de Airbus-fabriek in Mobile, in de Amerikaanse staat Alabama, wordt de A321 naar een vliegveld naar JetBlue’s keuze gevlogen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button