fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOpmerkelijkProfessional

‘Emirates wil concurrent Etihad overnemen’

Luchtvaartmaatschappij Emirates wil zijn concurrent Etihad overnemen, zo meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de materie.

Verlies
Het gaat financieel niet zo goed met Etihad, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten met als basis Abu Dhabi, maakte in juni bekend dat het bedrijf over boekjaar 2017 voor het tweede jaar op rij fors verlies heeft geleden. De maatschappij stond 1,52 miljard dollar in het rood.

Grootste
Als Emirates en Etihad tot één luchtvaartmaatschappij worden gevormd, zal dat de grootste airline van de wereld worden. De waarde zal groter zijn dan de huidige grootste maatschappij, de American Airlines Group. Die heeft een marktwaarde van 16,41 miljard euro en een vloot van 948 vliegtuigen.

Vliegtak
Het zou volgens de bronnen enkel gaan om de overname van de vliegtak van Etihad en niet de onderhoudsafdeling. Etihad heeft een vloot van 111 vliegtuigen en Emirates heeft er momenteel 269 in de vloot.

Vroeg stadium
Volgens de bronnen van Bloomberg zijn de gesprekken tussen beide maatschappijen al gaande, maar zijn ze nog in een vroeg stadium. Woordvoerders van zowel Emirates als Etihad willen niet reageren. Voor de overname moeten wel de leiders van de rijkste emiraten toestemming geven voor de deal.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button