NieuwsNL nieuwsProfessionalVeiligheidVliegvelden

Operatiekamer tijdelijk terug in terminal Sint-Maarten

Op het Princess Juliana International Airport op het eiland Sint Maarten, wordt de operatiekamer waaruit de dagelijkse operaties van de luchthaven worden aangestuurd, tijdelijk terug in het terminalgebouw geplaatst, zo meldt smn-news.

Tijdelijk
De operatiekamer wordt tijdelijk terug ondergebracht in het terminalgebouw van het vliegveld van Sint Maarten. Ondanks dat de ruimte kleiner is dan in de huidige locatie, wordt er voor iedereen werkplekken voorzien in de tijdelijke locatie.

Werken
Het managementteam van het vliegveld zal vanaf november weer in het terminalgebouw werken, terwijl de andere werkzaamheden gewoon zullen doorgaan. Het terminalgebouw, dat vorig jaar door orkaan Irma zwaar werd beschadigd, zal als alles volgens plan verloopt, in 2020 weer volledig operationeel zijn. Op dit moment zijn er volop voorbereidingswerkzaamheden bezig om met de renovatie te beginnen.

Heropbouw
De heropbouw van het terminalgebouw op het Princess Juliana International Airport zal vanaf midden oktober van start gaan. De verwachte duur van de werkzaamheden zijn minstens 18 maanden, zei de interim ceo van het vliegveld, Ravi Daryanani in mei.

Schimmel
Los van de stormschade is het vooral schimmel dat een grote impact heeft op het terminalgebouw. Lokale arbeidskrachten zijn aangenomen om de schimmel van de muren, uit ventilatiesystemen en andere objecten die aangetast zijn door de schimmel, te verwijderen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button