fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutes en Bestemmingen

‘Air Belgium trekt alweer stekker uit vluchten China’

Air Belgium trekt al na 4 maanden alweer de stekker uit de lijnvluchten naar China, zo meldt het Belgische dagblad l’avenir. De maatschappij wil nu enkel nog vluchten voor derden uitvoeren.

Leeg
De vluchten tussen het Brussels South Charleroi Airport en Hong Kong, die drie keer per week uitgevoerd worden, zullen vanaf oktober niet meer vertrekken. De toestellen blijven zo goed als leeg en zullen daarom vanaf oktober geschrapt worden.

China
In augustus liet Niky Terzakis, de ceo van Air Belgium, nog weten dat de maatschappij tussen september en november drie nieuwe bestemmingen in China aan het netwerk zou toevoegen. Volgens de Belgische krant De Tijd zijn die plannen nu ook van tafel.

Charter
Air Belgium gaat nu enkel nog chartervluchten uitvoeren. Dit doet de maatschappij nu al voor British Airways. Ook wil de airline dit jaar nog chartervluchten uitvoeren tussen België en Amerika, dat blijkt uit een aanvraag voor een vergunning voor buitenlandse luchtvaartmaatschappijen aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten.

Eerste
De allereerste commerciële vlucht voor Air Belgium betrof ook een chartervlucht. Vanaf Schiphol vloog een van de A340’s naar Paramaribo voor SLM. Deze vertrok echter met meer dan drie uur vertraging omdat een van de flaps niet werkte en gerepareerd moest worden. Het was niet de eerste keer dat ‘een eerste keer’ voor Air Belgium niet soepel verliep, ook de lancering van de website bleek niet zo succesvol.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button