fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

American Airlines haalt businessclassstoelen uit 787-8’s

American Airlines haalt een aantal businessclassstoelen uit de Boeing 787-8 Dreamliners en vervangt deze voor premium economy-stoelen, zo meldt Bloomberg.

Stoelen
De 20 Boeing 787-8’s die American Airlines in de vloot heeft zullen allemaal een nieuwe stoelindeling krijgen. Zo worden er 8 businessclassstoelen verwijderd en komen daar premium economy-stoelen voor in de plaats. “Mensen willen premium en ze betalen ervoor”, aldus de luchtvaartmaatschappij. In de nieuwe indeling hebben de 787’s twintig stoelen in businessclass en heeft premium economy 28 stoelen.

Widebody’s
American Airlines wil op alle widebody’s de businessclassstoelen verminderen en er meer premium economy voor in de plaats zetten. Enkel oudere Boeing 767’s en Airbus A330-300’s zullen niet aangepast worden, omdat die toestellen binnenkort met pensioen gaan.

Premium
Vanaf halverwege het volgende jaar zouden 124 vliegtuigen premium economy aan boord moeten hebben. Op dertien van zevenenveertig Boeing 777-200’s werden er al 8 businessclassstoelen verwijderd om zo meer ruimte te maken voor de premium economy-klasse.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button