AirlinesEditors choiceFrequente reizigerNieuwsVeiligheidVliegvelden

Atlanta eerste airport in VS met biometrische terminal

Het Maynard H. Jackson International Terminal in Atlanta is het eerste vliegveld in de Verenigde Staten die een volledige terminal heeft waar er biometrisch, via gezichtsherkenning, ingecheckt kan worden, zo meldt Delta Air Lines.

Inchecken
Reizigers die met Delta via het vliegveld van Atlanta naar een internationale bestemming vliegen kunnen vanaf eind dit jaar gebruik maken van gezichtsherkenning om in te checken. Ze hoeven dan enkel in een camera te kijken, als de camera hun gezicht herkent krijgen ze groen licht om door te lopen naar hun vliegtuig.

KLM
De desbetreffende terminal op het vliegveld waar met gezichtsherkenning gewerkt wordt is Terminal F. Het is voor reizigers niet alleen mogelijk om met Delta-vluchten gebruik te maken het biometrisch inchecken, ook voor vluchten van partnermaatschappijen Air France-KLM, Aeromexico en Virgin Airways kunnen zij gebruik maken van de nieuwe manier van inchecken.

Simpel
Volgens Delta werkt de gezichtsherkenning erg simpel. Reizigers moeten bij het online inchecken hun paspoortgegevens invullen en als ze op het vliegveld aankomen op de daarvoor bestemde plekken een gezichtsscan maken. Daarna kunnen ze zonder extra paspoortcontroles doorlopen naar hun vlucht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/